top of page

AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN

WORKSHOP 15 MAART 2020

Wie schrijft die blijft is een Nederlands gezegde.

Misschien heb je plannen ooit een boek te schijven over (bepaalde gebeurtenissen in) je leven. Om verhalen van jezelf achter te laten voor je kinderen en hun nazaten.

 

Maar autobiografisch schrijven is meer!

Het is een creatief avontuur. Schrijven is magie.

Het is verrassend, ontroerend, verhelderend. Door het schrijven van verhalen over je leven ga je met nieuwe ogen naar je leven/verleden kijken. Als je schrijvend terugkijkt op je leven zie je jouw ontwikkeling en de samenhang/rode draad tussen verschillende gebeurtenissen, episodes en ontmoetingen. Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar vaak pas achterwaarts begrepen.

 

In deze workshop gebruiken we de methode van Gabrielle Rico. Zij ontwikkelde clustering als een basismethode voor creatief schrijven. Clusters kun je zien als een soort mindmap. Aan de hand van een thema schrijf je een kernwoord op, waarop je gaat associëren.

De schrijfopdrachten brengen een stroom van herinneringen op gang. Juist door niet te sturen ontdek je hoe al schrijvend het verhaal ontstaat.

 

Schrijfervaring is niet nodig. Het mooie van deze manier van schrijven is dat iedereen het kan. Je hoeft niet na te denken over mooie, goedlopende zinnen. Je hoeft niet te beschikken over een grote fantasie of creativiteit.

Door de opdrachten en aanwijzingen vloeien jouw woorden als vanzelf uit je pen.

Datum/Tijd: Zondag 15 Maart 2020, 11.00u-13.30u

Kosten: € 20,00 p.p.

onderwijsconcept-studenten-bestuderen-en
bottom of page